piatok 11. februára 2011

Lee Westwood má doživotné členstvo na European PGA Tour

Ak sa súčasný svetový hráč číslo jedna, Lee Westwood, niekedy obával svojho odchodu z European PGA Tour, môže byť teraz v pokoji. Pripojil sa totiž ku skupine elitných hráčov a dostal vzácne a čestné doživotné členstvo na European PGA Tour.

V Dubaji, kde sa pripravoval na turnaj Omega Desert Classic, Westwood vyhlásil, že tour a ľudí okolo nej vždy miloval. Vyhlásil, že our v jeho živote hrala veľkú úlohu, a preto sa bude snažiť uchovať si túto poctu do konca života.

George O'Grady, šéf European Tour považuje hráčovo ocenenie za veľké privilégium. Je to najvyššie ocenenie aké môže tour hráčovej udeliť. Chceli hráči oplatiť vernosť, ktorú im za celé svoje pôsobenie na tour preukázal

V golfovom slova zmysle sedel počas minulých 15 týždňov Westwood na vrchole a fakt, že túto pozíciu obsadilo len 12 hráčov za posledných dvadsaťpäť rokov, ukazuje na veľkosť jeho úspechu. Golfista je spoločne so Sirom Nickom Falda jediným Angličanom, ktorý kedy kraľoval svetovému rebríčku od roku 1986, kedy bol zavedený. Tento týždeň je Westwood pozícia ale ohrozená Nemcom Martinom Kaymerem a tiež Tiger Woods sa na ihrisku Emirates Club nesmie podceniť.


PlaySuperEna and win up to 150 million


Westwood je zároveň tretím na európskom PGA rebríčku najviac zarábajúcich golfistov všetkých čias hneď po Ernie Elsovi a Colinovi Montgomerie. Zatiaľ sa mu podarilo na výhrach zarobiť niečo predsa 20,000,000 libier, čo je zhruba 569 660 000 korún. Tiež hral na siedmich posledných Ryder Cupech.