piatok 18. februára 2011

Greg Norman postavil ihrisko vo Vietname

V deň, keď Vietnam slávil 35. výročie svojho zjednotenia, mali niektorí golfisti ešte jeden dôvod k sláve. V piatok 7. mája sa vo Vietname slávnostne otvorilo nové ihrisko Dunes Course, ktoré je súčasťou Danang GC, pod ktorým je podpísaný Greg Norman.

Ihrisko sa otvorilo v jeden z najdôležitejších dní vo vietnamskom kalendári a na ihrisku si zahralo viac ako 100 členov rýchlo rastúce vietnamskej golfové komunity. Osemnásťjamkové ihrisko sa vlní medzi pieskovými dunami smerom k pláži, ktorú časopis Forbes v roku 2005 označil, ako jednu z desiatich najkrajších pláží sveta.

Najzaujímavejšie 16. jamka s parom 3 je v podstate situovaná priamo naproti paži. Výhľad z greenu na oceán je údajne nezabudnuteľný, sú odtiaľ vidieť neďaleké ostrovy Cham Islands.


PlaySuperEna and win up to 150 million


Šestnásta jamka, nie je ale zďaleka jediná, ktorá návštevníkom berie dych. Veľmi dramatická je aj 10. jamka s parom 5, ktorá sa vlní medzi vysokými dunami az fairwaye je krásny pohľad na ikonické hory Marble Mountains.

Howie Roberts, generálny manažér Danang GC prezradil, že na ihrisku mali nedávno rešpektovaného golfového redaktora, ktorý hru prirovnal ku krásnej piesni, skrátka nechcete, aby skončila.

Greg Norman oslavuje ako architekt veľký úspech. Vďaka svojim skúsenostiam iste dobre vie, ako z hry vykúzliť nezabudnuteľný zážitok. Vo svojej kariére dvakrát vyhral British Open, tridsaťkrát sa umiestnil medzi najlepšími 10 hráčmi na majora a po neskutočných 331 týždňov si udržal pozíciu najlepšieho hráča sveta.

V roku 1987 Austrálčan oficiálne preskočil k novej profesii a začal sa venovať dizajnu. Založil spoločnosť Greg Norman Golf Course Design (GNGCD). Počas uplynulých 22 rokov jeho spoločnosť vytvorila viac ako 70 golfových ihrísk na šiestich rôznych kontinentoch, tiež si vybudovala reputáciu pre imaginatívne dizajn, ktorý uznáva golfovú tradíciu, ale taky tradíciu miest, kde ihrisko stojí.

Danang Golf Club je zatiaľ posledným výtvorom, ktorý túto víziu reprezentuje. Normanovej spoločnosť už získala mnoho ocenení, hlavne pre schopnosť kombinovať kreativitu s kvalitou a vytvárať harmóniu s prírodným prostredím.

Až bude areál úplne dokončený, pribudne ešte nádherná klubovňa, ktorú má na starosti austrálska spoločnosť HASSELL, golfová akadémia s najmodernejším vybavením a štyroch-a päťhviezdičkový hotel s bungalovmi. Celý komplex patrí vietnamskej spoločnosti VinaCapital Group.

Odkaz na ihrisko - www.dananggolfclub.com