streda 23. februára 2011

Callaway Solaire - nový koncept pre ženy

Spoločnosť Callaway Golf uvádza nový rad golfových produktov špeciálne určených ženám.

Nový koncept je navrhnutý tak, aby vyhovoval hráčkam so stredne vysokým až vysokým handicapom a uľahčil im hru. Nová rada výrobkov solaire s efektívnym dizajnom bola vytvorená na základe rozsiahleho výskumu švihových vlastností veľkého počtu golfistiek.

Palice majú odľahčené hlavy s vyšším lofty, ľahší gripy a shaft, čo ženám dovolí efektívne švih s väčšou silou a nabrať tak vzdialenosť. Celý set deviatich palíc solaire bol vyrobený tak, aby dovolil začátečnicím ísť rovno z obchodu na ihrisko so všetkým, čo potrebujú k tomu, aby loptička odpálili a dostali loptičku bezpečne na fairway. Set sa skladá z titánového driveru, oceľového fairwayového dreva, dvoch hybridov, železa, dvoch wedgeí, patru a praktického bagu na Karky.

Alan Hocknell, viceprezident výskumu a vývoja pre Callaway Golf prezradil, že výskumný tím strávil nekonečné hodiny skúmaním ženského švihu. Snažili sa tak navrhnúť palice, ktoré by presne ich švihu zodpovedali a dráha letu by bola dlhšia a presnejšia.

Ženy predstavovali neoddeliteľnú súčasť vývoja dizajnu palíc. Dôležitým uhlom pohľady bol nielen výkon, ale aj estetická stránka. Solaire je najposlednejším príkladom záväzkov firmy Callaway voči ženskému golfu. Doplnkom celého setu sú aj exkluzívne golfové loptičky solaire, ktoré dostanú to najlepšie z hry každej golfistky. Vďaka jemnému svetielkovanie sa navyše hra stane zábavnejšia.

Lopty sú tiež prispôsobené nižšie švihové rýchlosti hráčov, využívajú pritom exkluzívny Callaway HEX aerodynamiku. Mäkké, pružné jadro palice je špeciálne sformované, aby predĺžilo rokov odpáleného loptičky. Loptičky sú k dostaniu v čistej bielej farbe, alebo v krikľavo ružovej. Set spolu s golfovými lopte solaire sa golfové verejnosti predstaví 15. februára.