pondelok 28. februára 2011

Kaymer vystriedal Westwooda

Postupom do finále Accenture Match Play Championship v nedeľu 27. februára v Arizone Martin Kaymer (na snímke) súčasne postúpil aj na prvé miesto svetového rebríčka. Dvadsaťšesťročný Nemec z Düsseldorfu vystriedal na prvom mieste Anglicana Lee Westwooda. Vo finále svetovej jamkovky však Kaymer podľahol na 16. jamke Angličanovi Luku Donaldovi. - Kaymer sa svetovou jednotkou stal 25 rokov potom, čo na rovnaký piedestál v apríli 1986 vystúpil ďalší Nemec, slávny Bernhard Langer. Európania prvýkrát za 19 rokov obsadili prvé štyri miesta svetového rebríčka. Kým Kaymer a Westwood si svoje miesta prehodili, na tretiu priečku sa posunul Luke Donald a na štvrtej Graeme McDowell zo Severného Írska.


Európa si naposledy užívala takúto dominanciu 15. marca 1992, kedy čelo svetového rebríčka tvorila silná štvorka Ian Woosnam, Sir Nick Falda, José Maria Olazabal a Seve Ballesteros. Pred finále svetovej jamkovky v Ritz-Carlton Golf Clubu v Dove Mountain nadšený Kaymer povedal: "Skvelé je, že budúci týždeň nehrám žiadny turnaj, takže snáď budem schopný doceniť, čo sa mne podarilo. Čo však môžem vyhlásiť hneď, je, že to je moment, na ktorý som hrdý. Nielen kvôli sebe, ale aj kvôli mojej rodine, ľuďom, ktorí mne pomáhali, a samozrejme kvôli Nemecku a European Tour. Je to zvláštny pocit byť svetovou jednotkou ako druhý Nemec po Bernhard Langerovi, ktorý bol mojím veľkým vzorom , keď som vyrastal. "


Kaymer je ešte len 14. hráčom a šiestym Európanom, ktorý sa za dvadsaťpäť rokov existencie svetového rebríčka dostal do vysnívanej pozície. Profesionálom sa stal v roku 2005, v auguste 2006 zvíťazil vo svojom premiérovom vystúpení na turnaji European Challenge Tour, čím sa posunul z 1249. na 480. pozíciu vo svetovom rebríčku. Od tej doby pozoruhodne silnel - na konci roka 2007 bol 76., na konci roka 2008 25., na konci roka 2009 13. a na konci roka 2010 už tretí na svete. Na European Tour Kaymer dokázal zvíťaziť deväťkrát. Svetovou jednotkou sa stáva ako druhý najmladší hráč v histórii (26 rokov, deväť týždňov) za Tigerom Woodsom (21 rokov, 24 týždňov) a ako šiesty Európan po hviezdach Bernhard Langerovi, Sev Ballesteros, Ianu Woosnamovi, Sirovi Nicka Falda a Lee Westwood.

streda 23. februára 2011

Callaway Solaire - nový koncept pre ženy

Spoločnosť Callaway Golf uvádza nový rad golfových produktov špeciálne určených ženám.

Nový koncept je navrhnutý tak, aby vyhovoval hráčkam so stredne vysokým až vysokým handicapom a uľahčil im hru. Nová rada výrobkov solaire s efektívnym dizajnom bola vytvorená na základe rozsiahleho výskumu švihových vlastností veľkého počtu golfistiek.

Palice majú odľahčené hlavy s vyšším lofty, ľahší gripy a shaft, čo ženám dovolí efektívne švih s väčšou silou a nabrať tak vzdialenosť. Celý set deviatich palíc solaire bol vyrobený tak, aby dovolil začátečnicím ísť rovno z obchodu na ihrisko so všetkým, čo potrebujú k tomu, aby loptička odpálili a dostali loptičku bezpečne na fairway. Set sa skladá z titánového driveru, oceľového fairwayového dreva, dvoch hybridov, železa, dvoch wedgeí, patru a praktického bagu na Karky.

Alan Hocknell, viceprezident výskumu a vývoja pre Callaway Golf prezradil, že výskumný tím strávil nekonečné hodiny skúmaním ženského švihu. Snažili sa tak navrhnúť palice, ktoré by presne ich švihu zodpovedali a dráha letu by bola dlhšia a presnejšia.

Ženy predstavovali neoddeliteľnú súčasť vývoja dizajnu palíc. Dôležitým uhlom pohľady bol nielen výkon, ale aj estetická stránka. Solaire je najposlednejším príkladom záväzkov firmy Callaway voči ženskému golfu. Doplnkom celého setu sú aj exkluzívne golfové loptičky solaire, ktoré dostanú to najlepšie z hry každej golfistky. Vďaka jemnému svetielkovanie sa navyše hra stane zábavnejšia.

Lopty sú tiež prispôsobené nižšie švihové rýchlosti hráčov, využívajú pritom exkluzívny Callaway HEX aerodynamiku. Mäkké, pružné jadro palice je špeciálne sformované, aby predĺžilo rokov odpáleného loptičky. Loptičky sú k dostaniu v čistej bielej farbe, alebo v krikľavo ružovej. Set spolu s golfovými lopte solaire sa golfové verejnosti predstaví 15. februára.

nedeľa 20. februára 2011

Golfová móda - Golfové oblečenie

Technológia neovplyvnila len štýl hrania golfu, ale aj vzhľad a štýl obliekania jeho hráčov. Eleganciu a formálnosť golfového oblečenia postupom času nahradil voľnejšie a odvážnejší štýl, ale vecnosť a praktickosť oblečenia pretrváva dodnes.
O golfistov sa vo svete traduje, že patrí medzi jedny z najhoršie oblečených športovcov sveta. Hoci je tento šport považovaný za veľmi elegantné, nájdu sa golfisti, ktorí sa dokážu aj na veľké turnaje obliecť nevkusne.

Tu je stručný súhrn vývoja golfového oblečenia, rozdelený na približné etapy vývoja:
1700-1900
Najranejšie golfoví hráči si nerobili veľké starosti s vhodným oblečením pre ich šport a najčastejšie tak pri hraní golfu nosili kilt a zvieracie kože. To bolo vtedy oblečenie typické pre škótske pastiera, ktorí tiež golf vymysleli.
V čase, keď si túto hru obľúbila európska šľachta, sa razom zmenil aj štýl obliekania. Do golfu sa preniesol aristokratický štýl, pretože práve šľachta hrávala golf najčastejšie. Golfisti začali nosiť po kolená dlhé kraťasy s pančuchy, športové fraky a kravaty, ktoré pri hre väčšinou horeli.


1900-1925
Už koncom 19. storočia sa neúprosne posúvala lemami pánskych nohavíc smerom nadol a v spoločnosti sa postupne presadzovali dlhé nohavice. Tie sa potom stali najobľúbenejším prvkom pánskeho oblečenia vo všetkých sektoroch spoločnosti. Golfisti tento fakt úplne neprijali a rozhodli sa preto maskovať svoje nohavice do dlhých ponožiek.

Ako golfisti v vtedajšej dobe zvládali horúce počasie, to nie je známe, niektorí by sa ale určite odvážili odložiť svoje vážne obleky a kravaty aj pri vlhkom počasí a boli by za takéto počasie vďační.


1926-1950
Liberalizace módy v dvadsiatych rokoch zasiahla aj do golfového štýlu obliekania a nastalo niekoľko zmien. Golfisti sa oslobodili od nešikovného a nepohodlného prvku v ich šatníku, a tým bol formálny oblek. Kravaty sa však spolu s nohavicami zastrčenýma do ponožiek ako súčasť golfového outfitu udržali.

V tejto dobe svojej obľuby dosiahol aj sveter s výstrihom do V, a to obzvlášť medzi golfistami náchylnými na nachladnutí. Niektorí odvážnejší hráči sa zbavili kravát - v prospech motýlikov, tí praktickejšie sa obliekli do svetrov. Hráči kombinovali motýliky s hlboko strihanými výstrihy u svetrov a jasne vzorovanými ponožkami, čo nápadne pripomínalo oblečenie obyčajných šašov.


1950-1990
Potom, čo sa preklenulo dvadsiate roky, a to predovšetkým vtedajší módny vkus, prišli oneskorene golfoví hráči na to, že nosenie ponožiek cez nohavice je asi rovnako nevkusné ako nosenie ich spodnej bielizne cez nohavice. Nebolo preto žiadnym prekvapením, že hráči začali nosiť dlhé nohavice, ktoré novo zakrývali ich ponožky.

Približne touto dobou sa v golfovej móde začali objavovať najrôznejšie farby, ktoré mali kompenzovať vážnosť a usadlosť doterajšieho oblečenie. Počas sedemdesiatych rokov sa v golfových outfitoch objavili rozmanité farby a úspešné boli všemožné do očí bijúce farebné kombinácie.

1990 - súčasnosť
Koncom 20. storočia začali golfisti poľavovať od prehnaného používania farieb vo svojom šatníku a na ihrisku sa objavovali hráči v oveľa usedlejším a menej smiešnom oblečení. Na trhu sa tiež začali presadzovať firmy ako Nike, ktoré napomohli zavedenie novej módy pekne strihaných športových trik a šiltoviek.

Tento stav golfové módy sa však dlho neudržal a milénium zapríčinilo obľubu v retro oblečenie - naberané nohavice, okázalé a nápadné farby a návrat neprehliadnuteľných ponožiek.

A štýl súčasnosti? Ten si vlastne tvoríme ako golfisti sami. Nielen módne firmy určujú, čo je moderné a štýlové, ale v konečnom výsledku sú to práve aktívne hrajúci golfisti, ktorí svojím obliekaním ovplyvňujú golfovú módu a záleží aj na nich, ako bude vývoj vzhľadu golfistov v ďalších rokoch pokračovať.

piatok 18. februára 2011

Oblečenie Sunderland - ideálne do nepohody

Kolekcia vodeodolného oblečenie Tournament ponúka skvelý komfort, viac voľnosti pri pohybe a hlavne lepšiu ochranu pred nepriazňou počasia. Kombinuje revolučný, vysoko účinný vrstvený materiál THERMAL13 ™ s moderným strihom.

Sunderland vyvinula materiál THERMAL13 ™, ktorý udrží v rovnováhe telesnú energiu hráčov. Využíva revolučná technológia, ktorá okamžite rozptýli malé častice z povrchu pomocou polyuretánovej membrány. Ďalej THERMAL13 ™ pomáha udržať telo golfistov v teple vďaka reflexnej funkcii odrážajúci až 60% telesného tepla a tým znižuje stratu termálnej energie cez membránu. Pohodlní golfisti iste ocenia ultraľahkou konštrukciu s jemnou sieťovinou a výnimočnou odolnosťou voči vode, ktorá je základným prvkom kvalitného golfového oblečenia do dažďa.

Bunda Tournament sa honosí radom charakteristických prvkov, špeciálne vyvinutých pre golfistov vrátane rozťahovacích vložiek na chrbte a ramenách uľahčujúce švih, vysokého goliera s priľahlým lemom, ktorý zabráni prieniku vody, skrytých vreciek so zipsom na skórkarty a tiež výhrevných vreciek na ruke.





Ďalším hitom je poloelastický komfortné rukáv a priľnavé lemovanie Velcro, ktoré sa presne podriaďuje hráčovou pohybom a proporciám. Hra je potom ďaleko príjemnejší. Pre golfistov, ktorí uprednostňujú ešte viac priestoru pre švih, je bunda Tournament k dostaniu v prevedení 'Weatherbeater', ktorému sa dajú vďaka zipsom skrátiť rukávy a razom je z neho model s trojštvrťovými rukávmi.

Nohavice v kolekcii, tiež vyrobené z vysoko účinného materiálu THERMAL13 ™, majú bočné nastaviteľný systém prispôsobujúce sa presne postave golfistov. Rovnako ako bunda sú vybavené, vyhrievanými vreckami na ruky, vodeodolným zipsom a vreckom na skórkarty.

Marketingový riaditeľ škótskeho Sunderlandu, Brian Mair, uviedol, že sa firma snaží pokračovať vo vývoji nových materiálov, designov aj výrobných procedúr. Po úspešnom uvedení THERMAL13TM, ktorý robí nepriepustnou kolekciu Sunderland Tournament najlepšou voľbou profesionálov i náročných amatérov.





Bunda Sunderland Tournament aj jej prispôsobiteľná verzia Weatherbeater je k dostaniu vo veľkostiach S-XXXL a v štyroch farebných kombináciách - čierna s bielou, khaki-zelená s bielou, kráľovská modrá s čiernou a sivá s čiernou. Nohavice Tournament sa tiež robia vo veľkostiach S-XXXL a dĺžkach 29, 31 a 33. Variant je teda veľa, aby si každý mohol dopriať pri hre výnimočné pohodlie.

Kolekcia pre rok 2010 zahŕňa klasické a moderné dizajny a vysoko kvalitné materiály, ktoré tiež neprepúšťa vietor. Výsledkom je rad oblečenie do mokrého a veterného počasia, ktoré je neprekonateľné ako v rámci prevedení a kvality, tak iv rámci komfortu a pocitu pri hre, čo je kombinácia, ktorá robí značku Sunderland číslom jedna na trhu s golfovým vybavením.

Greg Norman postavil ihrisko vo Vietname

V deň, keď Vietnam slávil 35. výročie svojho zjednotenia, mali niektorí golfisti ešte jeden dôvod k sláve. V piatok 7. mája sa vo Vietname slávnostne otvorilo nové ihrisko Dunes Course, ktoré je súčasťou Danang GC, pod ktorým je podpísaný Greg Norman.

Ihrisko sa otvorilo v jeden z najdôležitejších dní vo vietnamskom kalendári a na ihrisku si zahralo viac ako 100 členov rýchlo rastúce vietnamskej golfové komunity. Osemnásťjamkové ihrisko sa vlní medzi pieskovými dunami smerom k pláži, ktorú časopis Forbes v roku 2005 označil, ako jednu z desiatich najkrajších pláží sveta.

Najzaujímavejšie 16. jamka s parom 3 je v podstate situovaná priamo naproti paži. Výhľad z greenu na oceán je údajne nezabudnuteľný, sú odtiaľ vidieť neďaleké ostrovy Cham Islands.


PlaySuperEna and win up to 150 million


Šestnásta jamka, nie je ale zďaleka jediná, ktorá návštevníkom berie dych. Veľmi dramatická je aj 10. jamka s parom 5, ktorá sa vlní medzi vysokými dunami az fairwaye je krásny pohľad na ikonické hory Marble Mountains.

Howie Roberts, generálny manažér Danang GC prezradil, že na ihrisku mali nedávno rešpektovaného golfového redaktora, ktorý hru prirovnal ku krásnej piesni, skrátka nechcete, aby skončila.

Greg Norman oslavuje ako architekt veľký úspech. Vďaka svojim skúsenostiam iste dobre vie, ako z hry vykúzliť nezabudnuteľný zážitok. Vo svojej kariére dvakrát vyhral British Open, tridsaťkrát sa umiestnil medzi najlepšími 10 hráčmi na majora a po neskutočných 331 týždňov si udržal pozíciu najlepšieho hráča sveta.

V roku 1987 Austrálčan oficiálne preskočil k novej profesii a začal sa venovať dizajnu. Založil spoločnosť Greg Norman Golf Course Design (GNGCD). Počas uplynulých 22 rokov jeho spoločnosť vytvorila viac ako 70 golfových ihrísk na šiestich rôznych kontinentoch, tiež si vybudovala reputáciu pre imaginatívne dizajn, ktorý uznáva golfovú tradíciu, ale taky tradíciu miest, kde ihrisko stojí.

Danang Golf Club je zatiaľ posledným výtvorom, ktorý túto víziu reprezentuje. Normanovej spoločnosť už získala mnoho ocenení, hlavne pre schopnosť kombinovať kreativitu s kvalitou a vytvárať harmóniu s prírodným prostredím.

Až bude areál úplne dokončený, pribudne ešte nádherná klubovňa, ktorú má na starosti austrálska spoločnosť HASSELL, golfová akadémia s najmodernejším vybavením a štyroch-a päťhviezdičkový hotel s bungalovmi. Celý komplex patrí vietnamskej spoločnosti VinaCapital Group.

Odkaz na ihrisko - www.dananggolfclub.com

pondelok 14. februára 2011

Boj o pravidlá

PGA komisár, Tim Finch by rád videl trochu viac sedliackeho rozumu v uplatňovaní trestov za porušenie pravidiel, ktoré oznamujú televízni diváci prostredníctvom emailu a telefónu. V utorok vyhlásil, že úplný zákaz telefónneho oznamovania priestupkov tiež ale nie je vhodným variantom.

Tour si samozrejme váži, že ľudia môžu priestupky, ktorých si inak nikto nevšimol nahlásiť. Finch povedal, že teda v žiadnom prípade nechcú takéto ľudí odradiť. Namiesto toho chcú akceptovať ich oznámenia a následne sa s nimi aj nejako vysporiadať.

"Ide len o spôsob, akým je pravidlo uplatnené," povedal pri svojej utorkovej zastávke na ihrisku Montreux Golf & Country Club, za účelom propagácie trinásteho ročníka turnaja Reno-Tahoe Open, ktorý sa bude hrať 4. -7. augusta na okraji Sierra Nevady.

Finch okrem iného potvrdil, že kontroverzná téma preberal s vedením USGA minulý piatok na stretnutí vo Phoenixe. Ich diskusia sa týkala nedávno oznámených porušení pravidiel Camile Villegas na Hawaji a Padraig Harringtonom v Abu Dhabi. Obaja hráči boli následne diskvalifikovaní za podpis chybné skórkarty. Vedenie si je dobre vedomé, ako je pravidlo komplikované.

Prvou otázkou je, či je vhodné diskvalifikovať hráča za podpis skórkarty, keď nemá dôvod domnievať sa, že je skórkarty chybná. Finch tiež spochybnil vhodnosť trestu dvoch rán, aj keď hráč nemá ani najmenší dôvod sa domnievať, že sa dopustil priestupku.


PlaySuperEna and win up to 150 million


Niektorých vecí, ako je práve drobné pohnutie lopty, ako tomu bolo iv Harringtonově prípade, si ľudské oko nemôže všimnúť. Pohyb Harringtonova lopty bol navyše pozorovateľný iba na HD televíziu. Hráč teda nemal najmenšie tušenie, že práve porušil pravidlá a všetko by sa v tomto prípade podľa komisára malo riešiť pomocou sedliackeho rozumu.

Vyzerá to teda, že sa od PGA nakoniec dočkáme pár menších zmien pravidiel a celý systém by mal byť podľa komisára lepší.

sobota 12. februára 2011

Nový TaylorMade Burner Superfast 2.0


Od svojho uvedenia v roku 2007 si získal obľubu u mnohých profesionálnych aj amatérskych golfistov. Získal štrnásť víťazstiev medzi profesionálmi a v bagu ho mal aj celkový víťaz PGA Tour 2010.

Teraz TaylorMade privádza na trh druhú generáciu tohto populárneho driveru. Palica váži iba 279 gramov a je tak najľahší palicou v histórii značky. Nízka hmotnosť a dlhšiu shaft umožňuje golfistom každej výkonnostnej kategórie švih rýchlejšie a dosahovať väčšiu vzdialenosť pri odpale.


PlaySuperEna and win up to 150 million


Najväčšou novinkou v celej rade Burner (bude uvedené fw i rescue) je použitie bielej matnej farby hlavy palice a čierna úderová plocha. V kontraste s golfovým loptou umožňuje oveľa jednoduchšie zamierenie.

Nový TaylorMade Burner Superfast 2.0

piatok 11. februára 2011

Lee Westwood má doživotné členstvo na European PGA Tour

Ak sa súčasný svetový hráč číslo jedna, Lee Westwood, niekedy obával svojho odchodu z European PGA Tour, môže byť teraz v pokoji. Pripojil sa totiž ku skupine elitných hráčov a dostal vzácne a čestné doživotné členstvo na European PGA Tour.

V Dubaji, kde sa pripravoval na turnaj Omega Desert Classic, Westwood vyhlásil, že tour a ľudí okolo nej vždy miloval. Vyhlásil, že our v jeho živote hrala veľkú úlohu, a preto sa bude snažiť uchovať si túto poctu do konca života.

George O'Grady, šéf European Tour považuje hráčovo ocenenie za veľké privilégium. Je to najvyššie ocenenie aké môže tour hráčovej udeliť. Chceli hráči oplatiť vernosť, ktorú im za celé svoje pôsobenie na tour preukázal

V golfovom slova zmysle sedel počas minulých 15 týždňov Westwood na vrchole a fakt, že túto pozíciu obsadilo len 12 hráčov za posledných dvadsaťpäť rokov, ukazuje na veľkosť jeho úspechu. Golfista je spoločne so Sirom Nickom Falda jediným Angličanom, ktorý kedy kraľoval svetovému rebríčku od roku 1986, kedy bol zavedený. Tento týždeň je Westwood pozícia ale ohrozená Nemcom Martinom Kaymerem a tiež Tiger Woods sa na ihrisku Emirates Club nesmie podceniť.


PlaySuperEna and win up to 150 million


Westwood je zároveň tretím na európskom PGA rebríčku najviac zarábajúcich golfistov všetkých čias hneď po Ernie Elsovi a Colinovi Montgomerie. Zatiaľ sa mu podarilo na výhrach zarobiť niečo predsa 20,000,000 libier, čo je zhruba 569 660 000 korún. Tiež hral na siedmich posledných Ryder Cupech.

streda 9. februára 2011

Golf na Mesiaci

V nedeľu 6. februára uplynulo štyridsať rokov od historického okamihu, keď americký astronaut Alan Shepard odpálil na povrchu Mesiaca golfová loptička pomocou špeciálnej palice. Golf je stále jediný šport, ktorý sa hral mimo našu planétu. A tento okamih je zaznamenaný na videu.
Kapitán vesmírnej lode Apollo 14 Alan Shepard dokázal nemožné, keď na palubu lunárneho modulu, kde sa počítal každý gram váhy, prepašoval špeciálne upravenú golfovú palicu. Jednalo sa vlastne o pripevnenú hlavu šestky železa na tyči pre zber vzoriek.

Shepardovi sa v nepraktické skafandri podarilo trafiť loptičku až na druhý pokus. Podľa jeho slov bol loptičku zásah veľmi dobre a letel míle a míle ďaleko. Stalo sa tak 6. februára 1971.

PlaySuperEna and win up to 150 million

nedeľa 6. februára 2011

European Golf Tour Bahrain

Golf na European Tour zažíva pri premiére série v Bahrajne kuriozitu. Turnaj na ihrisku s dizajnom Colina Montgomerieho sa odohráva bez bunker. Všetky piesočné prekážky boli vyhlásené za waste areas, aby sa nemohlo pliesť, čo je bunker a čo nie.

"Na tomto ihrisku nie sú žiadne bunker."

Odkaz, ktorý by potešil každého amatérskeho golfistu, našli profesionáli v šatni v Bahrajne.

Tento týždeň na účely Volvo Golf Champions platí, že všetky piesočné prekážky sú považované za waste areas a že je teda v nich dovolené založiť palicu, odstrániť voľné prírodné predmety a mať cvičné švihy.

Naopak v bunker sa nič také nesmie, inak sa ukladá trest dvoch rán.

European Tour uviedla, že v Royal Golf Clubu v Bahrajne je "často veľmi ťažké posúdiť, čo je ešte waste area a čo bunker."

Šéfrozhodčí tour Andy McFee k tomu dodal, že "golfové ihrisko je v absolútnom poriadku, ale nejasné hranice medzi púšťou a bunker predstavujú veľký problém v definícii prekážky, akokoľvek je táto kombinácia vizuálne atraktívne. Všetok piesok budeme preto považovať za púšť."

Nie je to prvýkrát, kedy sa hrá týmto spôsobom. Goflisté zažili rovnaké riešenie problému na americkom Kiawah Island a jeho Ocean Course pri Ryder Cupe 1991 a to isté sa opakovalo na World Cup of Golf roku 2003.

"Povedie to síce k nezvyklým situáciám, ale je to lepšie, než keby hráči zbierali tresty. Ako vieme, televízny diváci sú rýchli v podávaní informácií, že sa deje čosi nepravého, ale v tomto prípade je chceme upozorniť, že ide o niečo iné, "dodal McFee.

Nastala tak opačná situácia ako pri minuloročnom PGA Championship v americkom Whistling Straits, ktrorý má oficiálne 967 bunker, ale celkom asi 1200 piesočných miest, takže všetko bolo vyhlásené za prekážku. Doplatil na to Dustin Johnson, ktorý založil palicu v piesku na poslednej jamke finálového kola, dostal dve trestné rany a vyradil sa tak z play off.

Turnaj z Bahrajnu vysiela denne v priamych prenosoch Golf Channel.

Foto: European Tour

piatok 4. februára 2011

Ako hrať krátke putty

Na krátke putty proste nemyslieť...tak môže vyzerať zaručená rada golfového profesionála. Čaká Ak vás naozaj krátky putt, neznervózňujte sa zbytočne dlhým premyslením a proste ho dajte. Nie je nič jednoduchšie ...

Pozrieť video

streda 2. februára 2011

Marek Nový skoro vyhral

Ešte krátko pred koncom tretieho kola to vyzeralo nádejne, potom ale Marek Nový zahral dvojicu bogey na 16. aj 17. jamke a vedel, že turnaj nevyhrá. Vzchopil sa však a vďaka birdie na osemnástke si zaistil druhé miesto na Sueno Dunes Classic.

Druhý turnaj novej sezóny EPD Tour sa hral na rovnomennom ihrisku v tureckom Beleku, kde hráči zostanú ešte necelý týždeň a zohrajú tretí diel na vedľajšom Sueno Pines. Potom sa celá séria presunie do Maroka.

Nový skončil pred piatimi dňami siedmy na otváracom Tat Golf Classic, kde zahral v súčte troch kôl konečný výsledok tri údery pod par. V mínusových číslach sa udržal aj tentoraz, dokonca s výslednú bilanciou -6.

Na ihrisku s parom 69 zahral dvadsaťšesťročný český profesionál postupne 66, 65 a 70 rán. Lepšie bol iba Nemec Sebastian Buhl, ktorý si pripísal prémiu 5 000 eur. Novému patria tri tisícky as celkovým ziskom 4 080 eur sa vo finančnom rebríčku Order of Merit posunul do top 5.