štvrtok 27. novembra 2008

Black Stork

Golfové ihrisko Black Stork je 27 jamkový rezort nachádzajúci sa vo Veľkej Lomnici v Tatrách.
Rezorts obsahuje jedno 18 jamkové ihrisko s parom 72 a jedno 9 jamkové ihrisko.
Okrem toho tu nájdete cvičné odpalisko, cvičnú par3 akadémiu a golfový trenažér.
Ihrisko ponúka nádherné scenérie s výhľadom na Vysoké Tatry.
Medzi ďalšie služby patrí golfový obchod, zapožičanie golfových palíc, zapožičanie golfového setu, elektrického vozíka alebo si môžete objednať hodinu s profesionálny golfovým trénerom.
Viac informácií www.international.sk

Pri kúpe sady želiez TaylorMade Tour Burner za zvýhodnenú cenu získate ako bonus voucher na 18 jamiek vo Veľkej Lomnici na ihrisku Black Stork v hodnote 2.100,- korún zadarmo. Green fee si môžete zarezervovať do 30.6.2009. Ponuka je limitovaná.

pondelok 17. novembra 2008

Wilson Di9 zostáva v bagu Padraig Harringtona

Padraig Harrington si ponechá železá Wilson Di9 ako súčasť svojej golfovej výzbroje vo svojom bagu po tom ako podpísal nový kontrakt s výrobcom.

Tento Ír, dvojitý major viťaz v roku 2008, predĺžil svoj kontrakt s firmou Wilson Golf.

Golf Monthly priniesol správu, že sa jedná o troj ročný kontrakt, čo znamená, že Harrington bude používať vybavenie ako železá Wilson Di9 na jeho výprave za dosiahnutím ešte lepších výkonov, postupu v rebríčku a samozrejme v tom aby vyhral ďalšie major turnaje.


4-SW (oceľ) - cena: 18900,-

piatok 14. novembra 2008

Ukradli mu driver

Neuveriteľná vec sa prihodila britskému profesionálnemu golfistovi. Ian Poulter pricestoval na turnaj do čínskeho Šanghaja, ale prekvapivo nemohol nastúpiť, pretože mu neznámy zlodej (alebo fanúšik?) ukradol jeho driver!

Ian Poulter nedokázal načas zohnať vhodný iný driver a jeho náhradný driver nestihol doraziť a preto sa radšej rozhodol odstúpiť z turnaja.

Ako sám priznal, radšej nebude hrať než by s iným driverom zahral zle čo by mu v hráčskom rebríčku spôsobilo väčšiu škodu.

32 ročný angličan tak vďaka ukradnutej palici prišiel o dobrú šancu zahrať si na najštedrejšom turnaji ázijskej túry, ktorý je dotovaný sumou 5 miliónov dolárov.

Ian Poulter používa driver Cobra

streda 12. novembra 2008

Výpredaj golf

Pomaly ale isto, aj keď tohto roku neskôr, sa golfová sezóna skončila alebo končí a je čas na rekapituláciu dosiahnutých výsledkov a pokrokov v našej golfovej hre.
Ale toto obdobie a hlavne pred Vianocami je to najlepšie na kúpu nového alebo vylepšenie toho starého golfového vybavenia, prípadne potešiť našich blízkych novými golfovými palicami alebo aspoň wedžkou, prípadne golfovým oblečením pod stromčekom.

Tak vám prinášam tip na super vianočný výpredaj golfoých potrieb so zľavami až do 70%.

ThesportsHQ

Vianočný výpredaj

štvrtok 6. novembra 2008

Golfové zariadenia na Slovensku

Prinášame Vám stručný prehľad golfových zariadení, ihrísk, cvičných lúk a indoor klubov na Slovensku.
Nájdete tu aktuálne funkčné ihriská a kluby, tie vo výstavbe a taktiež zmienku o plánovaných projektov, ktoré sa nakoniec môžu ale ako história ukázala aj nemusia realizovať. O niektorých projektoch možno nevieme tak ich tu nenájdete.

Západné Slovensko: Bratislavský región

Black River Bernolákovo
- dve golfové ihriská. 9 jamkové Park a 18 jamkové majstrovské ihrisko Black River, ktoré svojim ratingom patrí medzi najobtiažnejšie v Európe.

Welten areál v Báči
- 18 jamkový resort s parom 72. Dĺžka ihriska je 5738m. Zahrňuje aj akadémiu s umelým osvetlením.

Golf klub Pegas Lozorno
- tréningová akadémia má 45 odpalísk, 5 čvičných grínov, 3 cvičné bankre a 6 jamiek. Plánujú sa ďalšie 3 jamky aby mohlo byť 9 jamkové ihrisko.

Golf Range and Country Club
- je priamo v Bratislave medzi Devinskou Novou Vsou a Stupavou. Nachádza sa tam cvičná lúka, patovacie a čipovacie gríny. Akadémia má 4 jamky, no budúci rok sa má rozrásť na verejné 9 jamkové ihrisko.

Golf Areál Čierna Voda
- driving range, pating, čiping a 6 jamková golfová akadémia

Golf Jelka
- 25km od BA pri obci Jelka. Cvičná lúka, grín na patovanie a čipovanie

Eurovalley Golf Park
- nový golfový rezort s 27 jamkami rastie medzi obcou Plavecký Štvrtok a Malacky. Prvá 18-ka bude spustená v lete 2009 a všetkých 27 jamiek má byť funkčných už na jeseň 2009. Súčasťou rezortu bude akadémia, driving range a 4 tréningové gríny.

Royal Golf Resort
- pripravuje sa pri Veľkom Bieli

Danubia Park
- v lokalite vodného diela Gabčíkovo v časti Čunovo by malo vyrásť 18 jamkové ihrisko do roku 2014

Hrubá Borša
- zámer postaviť 18 jamiek neďaleko Senca

Západné Slovensko: Záhorie

Gold Golf Resort
- plánovaný na september 2009. Dve 18 jamkové ihriská vo výstavbe pri obci Šajdíkové Humence. Podľa projektu Nicklaus Design.

Skalica
- stavia sa 27 jamkový golf komplex. Mal by mať 18 jamkové majstrovské ihrisko a 9 jamkové verejné. Predpoklad otvorenia - 2010

utorok 4. novembra 2008

Callaway golf

Callaway Golf

Spoločnosť Callaway golf bola založená jej zakladateľom Ely Callawayom v roku 1980. Odvtedy značka Callaway stále expanduje a to hlavne aj vďaka tomu, že sa stala priekopníkom v používaní moderných a pokrokových technológií vo výrobe golfového vybavenia. Už v roku 1995 patrila firma Callaway Golf medzi najväčších svetových výrobcov golfových palíc. Firma sa časom dostala do sporov s USGA ako aj R&A a to hlavne kvôli jej technológiám na vylepšenie letu loptičiek a odpalov driverov. Filozofiou firmy sa totiž jednoducho stalo podať pomocnú ruku golfistom v ich snahe o zlepšenie ich golfovej hry.

Firma Callaway Golf pokračuje vo svojej tradícii a prináša nové sady a typy golfových palíc pre všetky úrovne golfových hráčov. Séria Hyper X a Hyper X Tour, prináša benefity tak pre hráčov s nízkym HCP ale aj pre hráčov s vysokým handicapom. Hyperbolic Face Technológia zvyšuje efektívnu úderovú plochu palice. Fenomén moderného štvorcového dizajnu pokračuje aj so sériou Big Bertha Fusion FT-i a FT-i Tour.

FT fairway drevá a Hybridy prinášajú dlhšie odpaly zo zeme.

Fusion Technológia - ťažisko sa znížilo čo umožňuje dlší a presnejší let golfovej loptičky.

FT železá zase skombinovali veľké odpúšťanie chýb želiez série Big Bertha s dizajnom tradičných palíc. Tieto FT Callaway železá sú nabité technológiami ako: TruBore, TPU SenSert, Hot Titanium face alebo Tunite Cradle.

Jednoducho povedané, firma Callaway myslí na všetky HCP kategórie golfových hráčov.

Palice značky Callaway za najnižšie ceny


Neváhajte

pondelok 13. októbra 2008

Birdland Golf Country Club

Birdland Golf & Country Club je golfové ihrisko založené v roku 1991. Bolo to prvé 18 jamkové ihrisko v Maďarsku.
Golfový klub je situovaný v Bukfurdo, čo je druhé najnavštevovanejšie kúpeľné mesto v Maďarsku iba 25 km od rakúskej hranice.

Majstrovské 18 jamkové ihrisko vyhralo cenu Golf Club of the year 2001.

Golfové ihrisko:

Designer: Hauser Brothers
Založené : 1991
Typ: rovinaté
Course rating: 71.5
Slope rating: 121-129
Par: 72
Jamiek: 18
Dĺžka:
ženské odpaliská: 4,964m
juniorské/senior odpaliská: 5,661m
mužské odpaliská: 6,035m
majstrovské odpaliská: 6,459m

viac info: www.birdland.hu

streda 24. septembra 2008

Wedge

Golfové palice označované ako wedge.


Sú to v podstate železá, ale taktiež sú označované ako špeciálne palice a to vďaka svojmu veľkému loftu (sklonu hlavy palice) a vďaka svojemu špeciálnemu určeniu.



Poznáme tieto druhy wedges (wedžiek):

Pitching wedge - PW - loft 45-50°
Gap wedge - GW - loft 50-54°
Sand wedge - SW - loft 54-58°
Lob wedge - loft 58-64°


Nike Wedge SV Tour Black Satin - 3490,- Sk


Na čo sa ktorá používa?

Pitching wedge sa používa na priblíženie na green. Má najnižší loft a preto bude dráha letu loptičky najnižšia s väčším dobehom.
Sand wedge sa používa na vyhranie loptičky s pieskového bunkeru.
Lob wedge má najvyšší loft a preto bude loptička letieť strmo hore a vysoko s následným skoro kolmým dopadom loptičky s minimálnym alebo žiadnym dobehom. To je výhodné keď potrebujete hrať cez nejakú prekážku, alebo cez bunker na green, kde je vlajka jamky blízko za bunkerom a nemáte priestor na dobeh loptičky. Taktiež sa s lob wedge dajú generovať backspiny. Ak vám často loptička prebehne vďaka dobehu green, tak je lob wedge pre vás to pravé.
Gap wedge vyplňuje medzeru ( čo sa týka loftu) medzi PW a SW.

sobota 20. septembra 2008

Royal golf resort Velky Biel

Royal golf resort Velky biel - golfový raj pri diaľnici.
Luxusnú golfovú dedinu na rozlohe vyše 321 hektárov majú začať stavať kúsok od Bratislavy a to na zelenej lúke pri malej obci Veľký Biel. Predpokladané náklady by mali byť od 5 do 5,5 miliardy korún. Výstavbu plánuje firma Ciridis riadená finančník Miroslavom Gumanom. Zástupcom investora je aj hokejista Miroslav Šatan a jeho brat.

Golfový rezort by mal byť hotový do roku 2012 a má mať tri 9 jamkové ihriská.

Zóna bude mať aj vyše 400 rodinných a 7 bytových domov, 20 polyfunkčných objektov, ale taktiež vlastné školy, poštu, policajnú stanicu a kaplnku. Ďalej sa tu budú nachádzať reštaurácie, obchody, bary, vinárne, kongresové centrá, štúdiá krásy, sauny, masáže, solárium a podobne. Dominantou má byť luxusný 5-hviezdičkový hotel s nádvorím, ktoré bude prepojené s protiľahlým golfovým klubom a veľkým parkoviskom.

Zóna bude oplotená a monitorovaná bezpečnostnou službou.

Reklama:
Darčeková poukážka na nákup v online golfovom obchode

streda 27. augusta 2008

Golf real hra



Dnes už môžete hrať golf aj doma. Premeniť svoju izbu na súkromné golfové ihrisko.
Stačí k tomu počítač alebo Playstation 2 a senzor ktorý sníma vaše údery palicou a prenáša ich do počítačovej hry.
Zahrať môžete všetko čo na skutočnom golfe - napr. fade, draw alebo backspin..stačí zmeniť Váš švih. Senzor dokáže monitorovať Váš švih až 60 krát za sekundu.

Prečítajte si viac o hre Gametrak World Real Golf.

Playstation 2 Golf Hra

pondelok 25. augusta 2008

Čo má v bagu Tiger Woods

Tiger Woods už síce túto sezónu ukončil po US Open vďaka zraneniu kolena.
Podľa najnovších informácií už absolvoval operáciu u dvojice chirurgov, ktorí ho operovali aj naposledy. Tí sa vyjadrili, že sú s výsledkom operácie spokojní, takže sa môžeme tešiť že túto svetovú jednotku profesionálneho golfu čoskoro uvidíme opäť v skvelej forme na golfových ihriskách PGA Tour.

No zatiaľ: uvažovali ste niekedy nad následujúcou otázkou?



Nechceli by ste mať vo svojom bagu to isté čo Tiger Woods?

Takže dnešná otázka znie: Čo má v bagu Tiger Woods?

piatok 8. augusta 2008

Golf na olympiáde

Šéf PGA Tour Tom Finchem sa snaží dostať golf na olympiádu.
Naposledy sa golfistom medajle udeľovali v roku 1904 v St. Louis.
Najskôr by mohol byť golf na olympiáde v roku 2016. Naposledy sa o svoju miestenku golf uchádzal v roku 2005 kde neuspel hlavne aj kvôli slabej podpore od PGA.
Preto je potrebné aby prišla podpora práve odtiaľ aby sa mohlo začať s lobovaním.
Podľa Finchema, aj keď má golf 4 major turnaje a ďalšie tri turnaje série World Golf Championship, miesto na olympijský turnaj by sa vraj našlo.
Jednalo by sa pravdepodobne o turnaj pre najlepších 50 mužov a žien svetového rebríčka, z jednej krajiny najviac traja hráči.
Otázny je však záujem o taký turnaj z radov PGA profesionálov. Tiger Woods sa pred časom vyjadril, že pre neho by boli prioritou major golfové turnaje.
Tak či tak, o osude golfu ako olympijského športu sa najbližšie bude rozhodovať v roku 2009 v Kodani.

streda 30. júla 2008

Golfové ihrisko pri Topoľčanoch

Veľké Ripňany. Výstavbu golfového areálu v obci Veľké Ripňany - okres Topoľčany pripravuje spoločnosť DOMTECO, s. r. o., Ivánka pri Dunaji. Toto zariadenie by malo mať golfový areál, rezidenčný areál, hotel s wellnessom a cvičný golfový areál pre verejnosť. Celkové náklady na výstavbu sú odhadované na 350 miliónov Sk. Uvedenie do prevádzky je naplánované na rok 2012. Areál by mal vytvoriť asi 50 pracovných miest.

Klubový golfový areál by mal obsahovať majstrovské 18 jamkové golfové ihrisko, cvičné plochy, club house a technické zázemie. Taktiež sa plánuje s rezidenčným areálom s rodinnými domami. Výmera každého stavebného pozemku bude od 400 do 1 000 štvorcových metrov. Areál by mal mať aj maximálne 6-podlažný hotel s 200 lôžkami , posilňovňou, sálou pre aerobik, saunou a taktiež soláriom. Pre verejnosť bude k dispozícii cvičné 9-jamkové golfové ihrisko.

Golfový areál bude zaberať plochu asi 137 hektárov.

streda 16. júla 2008

Golfový slovník

Albatros - Jamka, ktorá je zahraná na 3 rany pod par
Backspin - Spätná rotácia loptičky, spôsobená úderom palice. Čím vyšší loft palice, tým väčší je aj backspin. Na lepšie vygenerovanie backspinu sa používajú tzv. soft loptičky
Birdie - Jamka, ktorá je zahraná na 1 ranu pod par
Bogey - Jamka, ktorá je zahraná na 1 ranu nad par
Brutto výsledok - Skutočný počet rán zahraných na jamkách alebo v celom kole
Bunker - Piesková prekážka. Hráč sa riadi špeciálnymi pravidlami
Caddie - Nosič golfových palíc a ďalšieho výstroja hráča. Jediný môže hráčovi radiť počas hry.
Carry - Vzdialenosť, ktorú loptička preletí vzduchom
Chip - (Čip) Nízka prihrávka na jamkovisko, ktorá má pomerne dlhý dobeh golfovej loptičky
Divot - Trs trávy vytrhnutý pri rane . Hráč je povinný ho vrátiť späť na pôvodné miesto. Dosiahne sa tým udržanie kvality ihriska.
Draw - (Dró) Rana stáčajúca sa mierne doľava. (U ľavákov doprava)
Driver - (Drajver) Najdlhšia golfová palica - má malý sklon úderovej plochy a je určená na rany z odpaliska (Drevo č. 1)
Driving range - Cvičné golfové odpalisko
Drop - Spustenie golfovej loptičky na zem z výšky ramien. Riešia sa tak niektoré herné situácie
Eagle - Jamka, ktorá je zahraná na 2 rany pod par
Fade - (Fejd) Rana mierne sa stáčajúca doprava. (Pre ľavákov doľava )
Fairway - (Fervej) Hracia plocha medzi odpaliskom a jamkoviskom - zvyčajne kosená na 15-20mm
Fairway wood - (Fervejové drevo) Palica určená na hru na fairway - označovaná aj ako drevo č. 2 až 11
Flag - Vlajka na 2metrovej tyči označuje polohu jamky pre lepšiu orientáciu hráčov
Fore - (Fór) Upozornenie hráčov alebo divákov na letiacu loptičku alebo aj na inú nebezpečnú situáciu
Golfové pravidlá - (Rules of golf) Súbor golfových zásad a predpisov. Riadi sa nimi hra na celom svete. Pravidlá sa revidujú, aktualizujú a vydávajú každé štyri roky.
Green - Jamkovisko
Green fee - Poplatok za hranie na ihrisku
Grip - Gumová alebo kožená horná časť palice na držanie. Týmto výrazom sa taktiež označuje spôsob držania palice
Handicap - (Hendikep) Je to premenlivé číslo, ktoré vyjadrujuje momentálnu výkonnosť hráča a umožňuje súťaženie hráčov rôznej výkonnosti. Udáva počet rán nad normu, ktoré hráč potrebuje na uhranie celého kola. Čím nižšší hendicepp, tým lepší hráč.
Hendikep jamky - Číslo na score karte, ktoré vyjadruje obtiažnosť jamky na danom ihrisku
Hole in one - Jamka, ktorá je zahraná na jeden úder
Hook - (Huk) Rana silne stáčajúca sa doľava. (Pre ľaváka doprava.)
Hra na rany - (Stroke play) Typ súťaže, kde sa počíta celkový počet rán na všetkých jamkách. Buď sa hrá s hendikepovým vyrovnaním alebo bez neho.
Hranica ihriska - (Out of bounds) Hranica ihriska, mimo ktorej je hra zakázaná.
Jamka - (Hole) Otvor na jamkovisku s priemerom 108mm, kde sa loptička musí trafiť. Zasúva sa do nej vlajka.
Jamková hra - (Match play) Zápas, kde hrajú 2 hráči o jednotlivé jamky. Jamku vyhráva ten hráč, ktorý zahral jamku na menší počet úderov.
Kolo - 18 jamiek má 1 kolo
Krátka hra - (Short game) Krátke prihrávky na jamkovisko a paty
Lie - Uhol medzi násadou (shaftom) a dolnou hranou hlavy palice
Links - Typ pieskovitého golfového ihriska na morskom pobreží s minimálnymi umelými zásahmi do terénu
Lob - (Pitch) Krátka a vysoká rana na jamkovisko kde má loptička rýchle zastavenie. Väčšinou sa hrá špeciálnou palicou s veľkým sklonom úderovej plochy.
Loft - Sklon úderovej plochy palice od zvislej roviny, ktorý určuje výšku rany. Od 7 stupňov pri drajveroch až po 65 stupňov pri lobvečke (lobwedge).
Markovanie - Označenie polohy loptičky pred tým ako sa zdvihne - pokiaľ to pravidlá dovoľujú
Markovátko - (Marker) Malý, zvyčajne okrúhly predmet slúžiaci na označenie polohy loptičky
Miestne pravidlá - (Local rules) Doplnky k pravidlám určené pre dané ihrisko. Riešia neobvyklé situácie nezahrnuté vo všeobecných pravidlách.
Náhodná voda - Voda nahromadená na ihrisku napr. po búrke. Pre hru z takéhoto miesta platia špeciálne golfové pravidlá.
Náhodný vplyv - Náhodne ovplyvnený let loptičky divákmi alebo napr. zvieraťom.
Náprah - Prvá fáza golfového švihu smerujúca od lopty dozadu
Netto výsledok - Výsledok po tom ako sa odpočíta hráčov hendikep.
Norma ihriska PAR ihriska - Číslo určujúce na koľko úderov by mal ihrisko zahrať golfový profesionál.
Odpalisko - (Tee) Zvyčajne vyvýšená rovná plocha na prvý úder (drajv) na jamke. Označená dvoma značkami. Obsahuje tabule informujúce o parametroch danej jamky. Môžete použiť špeciálny podstavec pod loptičku - tee (týčko).
Par - Číslo oznamujúce na koľko rán by mala byť jamka zahraná. Par jamiek je 3 až 5 a to podľa ich dĺžky. 2 údery z paru by mali byť paty na jamkovisku.
Pat - (Putt) Rana na jamkovisku hraná špeciálnou palicou - paterom. Pri patovaní sa taktiež uplatňujú viaceré zvláštne pravidlá.
Päta - (Heel) Časť hlavy golfovej palice pod násadou - pod šaftom
Pitch - (Lob) Vysoký úder , ktorý má veľký backspin - hraný z kratšej vzdialenosti - slúžiaci na priblíženie k jamke.
Pitching wedge - Palica majúca veľký sklon úderovej plochy - slúži na vysoké rany s rýchlym zastavením loptičky
Pôda v oprave - (Ground under repair) Terén v oprave, ktorý nie je spôsobilý na hru
Prekážka - (Hazzard) Je to prirodzená alebo umelá prekážka na golfovom ihrisku, ktorá sťažuje hru. Patria sem pieskové bunkre alebo vodné plochy. Platia tu zvláštne pravidlá.
Profesionál - Hráč, označovaný aj Pro, ktorý si zarába hraním alebo výukou golfu.
Provizórna lopta - Loptička ktorá sa hrá v okamihu, keď existuje opodstatnená domnienka, že sa pôvodná loptička stratila alebo je mimo hraníc ihriska.
Raf - (Rough) Označenie nekosených plôch mimo fairway
Sada palíc - Počet palíc, ktoré hráč pri hre používa. Maximálne je to však 14 palíc. Skladbu palíc si hráč určuje sám. Obyčajne sú to 3 drevá, 10 želiez a 1 pater.
Sand wedge - Palica určená hlavne pre hru v pieskovom bankri. Používa sa však aj k prihrávkam na jamkovisko.
Scratch player - (Skreč hráč) Hráč, ktorý vie zahrať ihrisko na normovaný počet úderov - na PAR. (má teda hendikep 0)
Shaft - Kovová alebo grafitová časť palice medzi hlavou palice a gripom.
Score card - Karta, do ktorej zapisovateľ zapisuje počet úderov na jednotlivej jamke. Obsahuje uvedené dĺžky jamiek, par, hendikepový index a taktiež miestne pravidlá.
Slice - (Slajs) Rana silne sa stáčajúca do prava. (Pre ľavákov je to doľava.)
Square - Výraz na popis postoja hráča, kedy je spojnica jeho chodidiel, kolien a ramien rovnobežná s cielovou čiarou. Tiež sa používa aj k vyjadreniu toho, že je úderová plocha golfovej palice kolmá na cieľovú čiaru.
Stableford - Bodovaná súťaž, kedy hráč získa 2 body ak zahrá jamku na par, 3 body za zahratie birdie, 4 body za zahratie eagle a jeden bod ak zahrá bogey. Body sa zratúvajú za celé kolo. Hrá sa netto alebo brutto, jednotlivci aj skupiny.
Standard Scratch Score - (SSS) Označuje normu ihriska
Stratená lopta - Hráč môže max. hľadať svoju loptičku 5 minút. Potom je považovaná za stratenú, a hráč si musí dať do hry novú loptičku, podľa predpísaného postupu.
Swing - Kompletný pohyb palicou za účelom zasiahnuť a odpáliť loptičku.
Tee time - Vopred rezervovaný čas na ihrisku.
Topnutie loptičky - Zasiahnutie hornej časti loptičky spôsobujúce, že je dráha letu veľmi nízka a často tiež mimo dráhy.
Trestná rana - (Penalty stroke) Rana naviac, ktorú si musí hráč pripočítať za porušenie niektorého pravidla.
Úder - Dotyk hlavy golfovej palice s loptičkou
Wedge - (Vedž) - Krátka palica s veľkým sklonom úderovej plochy používaná na vysoké rany
Zapisovateľ - Osoba, zapisujúca hráčovi jeho výsledok do skór-karty , ktorá je zodpovedná za správnosť výsledku. Väčšinou je to spoluhráč v skupine

pondelok 14. júla 2008

Golfové ihrisko Piešťany

Golf v Piešťanoch má dlhoročnú tradíciu.
Prvé golfové ihrisko v Piešťanoch na Kúpeľnom ostrove sa datuje až do roku 1913-1914.
O to sa zaslúžil známy Alexander Winter. Počas 1. svetovej vojny však chátralo a po nej sa museli investovať značné finančné prostriedky na jeho obnovu.
V medzivojnovom období však zažívalo časy svojej najväčšej slávy, keď bolo jediné na Slovensku a konalo sa tu niekoľko turnajov ročne. Taktiež malo množstvo čestných členov ako Jan Masaryk a pod.

Po druhej svetovej vojne a roku 1948 však ihrisko zaniklo. Obnovené bolo až po roku 1989 a v roku 2004 vznikol nový golfový klub: SPA-GOLF KLUB PIEŠŤANY.

Ihrisko má 9 jamiek. CR je 65, SR je 124. Ak sa hrá 2 kolá na 18 jamiek tak má PAR 68.

Lacné golfové vybavenie



Začínate s golfom a nechce sa Vám vyhadzovať desaťtisíce za golfové palice, oblečenie a ďalšie golfové potreby?
To vôbec nie je potrebné. Golfové vybavenie sa dá zohnať aj za pár tisíc. Nehovorím o použitom. Jedná sa o nové. Na niektorých produktoch môžete ušetriť až 85% z ceny. V ponuke majú taktiež renomované značky ako sú Adidas, RAM, Izzo, Texan, Wilson, Palm Springs, Titleist, TaylorMade, Greg Norman, Dunlop, Forgan, Callaway a ďalšie.

Golfové sety aj s bagom už od 4500 korún.
Potrebujete golfový vozík?... Žiadny problém.

Stačí si pozrieť online obchod a objednať si.





Golf online shop


utorok 1. júla 2008

Tiger Woods spomalene

Učíte sa hrať golf? Alebo si chcete zlepšiť svoj golfový švih?

Učiť sa treba od najlepších. Ponúkam Vám fantastické video, ktoré spomalene ukazuje jeho dokonalý golfový švih.

Vychutnajte si toto video s názvom Tiger Woods Swing Slow Motion

Golf Žilina - Vodné Dielo

Tak som dnes objavil ďalšiu možnosť ako sa trošku golfovo vyžiť v Žiline alebo Žilinskom kraji.

Vodné dielo (priehrada) Žilina má teraz aj trošku netradičnejšie využitie. Existuje tu golf driving range, kde si môžete odpáliť "pár" loptičiek priamo do vody priehrady.

Otváracie hodiny sú od 16.00 do 20.00.

Za požičanie golfovej palice nič neplatíte a za jeden košík golfových loptičiek zaplatíte 100 korún. V košíku je 48 loptičiek.

Vzhľadom na to že najbližšie golfové ihrisko je v Rajci, tak pre obyvateľov a návštevníkov Žiliny je toto skvelá príležitosť ako si precvičiť svoj golfový švih.
Taktiež je to dobrá možnosť pre začiatočníkov, ktorí si len tak chcú pričuchnúť ku golfu.

Odpalisko do vody je tiež vítanou alternatívou ku tradičným odpaliskám.

Zatiaľ je asi jediné na Slovensku, no čoskoro mu pribudne konkurencia v podobe mega golfového resort areálu, ktorý sa stavia pri Senici a bude mať 36 jamiek + takttiež driving range do vody až pre zhruba 150 golfistov. Bude to poschodové odpalisko. Viac o tomto rezorte sa v mojom blogu dočítate čoskoro.

streda 25. júna 2008

Golf zábavne

Tu je jeden veľmi zábavný citát o golfe ako hre.
Údajne pochádza od známeho britského politika Winstona Churchilla :-)

Citát:

"Golf je hlúpa hra, ktorej cieľom je dopraviť veľmi malú loptičku do ešte menšej jamky nástrojmi na to nevhodnými."

Tak sme sa trošku pobavili a teraz rýchlo na driving range alebo na golfové ihrisko odpáliť pár loptičiek a narvať ich do tých malých jamiek! :-)

Mýty o golfe

Mýty o golfovom vybavení a golfových výkonoch

Ponúkam Vám niekoľko zaužívaných mýtov o golfe. Zostavil ich pán Dick Rugge - Senior Technical Director, United States Golf Association.

1. Golfový hráči s rýchlejším švihom majú pri nových loptičkách ktoré boli predstavené v roku 2000 výhodu oproti iným hráčom.

Chyba. Vedecké testy a aktuálne výsledky na americkej PGA tour potvrdili, že rýchlejšie švihajúci hráči nezískali výhodu. Príklad: Corey Pavin, najkratší hráč v roku 2000, získal v rokoch 2000 - 2005 rovnakú vzdialenosť vďaka týmto loptičkám (7.4 yardu) ako najdlhší hráč na tour John Daly (8.7 yards)

2. Vzdialenosť doletu loptičky nie je limitovaná

Chyba. Vzdilenosť doletu golfovej loptičky je regulovaná od roku 1976.

3. Vzdialenosť odpalov sa dramaticky zvyšuje

Chyba. Kým sa priemerná dĺžka odpalov na PGA tour značne zvýšila za posledných 10 rokov, zároveň sa zase za posledné 3 roky znížila. Priemerný nárast od roku 2003 do 2006 je iba asi 1 yard ročne.

4. Hráči s najdlhšími odpalmi na PGA Tour končia vyššie vo výsledkoch (money list)


Chyba. Niektorí "dlhí" hráči sú veľmi úspešní, ale v priemere, Top 10 hráči s najdlhšími odpalmi v skutočnosti za posledné roky v rebríčku klesajú. Od 1980-85 bol ich priemerný rank 64.2, kým v 2000-2005 to bolo iba 77.1

5. Väčšina PGA Tour profesionálov švihá rýchlosťou 120mph a viac


Chyba. Priemerná rýchlosť švihu na "túre" je asi 113 mph. Niektorí majú švih rýchlejší ako 120mph ale to je len malá menšina.

6. Priemerná vzdialenosť odpalu 5kou železom na PGA Tour je viac ako 200 yardov.


Chyba. PGA Tour Shotlink systém, ktorý zaznamenáva všetky odpaly počas sezóny ukazuje, že priemerný odpal z fairway na green 5kou železom je 185 yardov. Pri odpaloch z odpaliska na pare 3 je to asi 197 yardov.

7. Získate dlhší drive (odpal) ak použijete topspin.

Chyba. Každý normálny drive má backspin. Backspin generuje zdvih a drží loptičku vo vzduchu. Môžete použiť topspin ale iba ak udriete vrch loptičky, čo spôsobí, že pôjde krátko a do zeme.

utorok 24. júna 2008

Golf rezort Park Rajec video

Na YouTube som nasiel jedno video zo slávnostného otvorenia nového golfového ihriska Rajec. Je tam rozhovor so starostom mesta Rajec a ďalšími zainteresovanými ľuďmi na tomto golfovom projekte. Taktiež je tam niekoľko záberov zo samotného ihriska aj ke´d za daždivého počasia, no a môžete si pozrieť aj prvý odpal na tomto ihrisku.




Video sem tam nie je v moc dobrej kvalite, je prevzaté z YouTube tak ako tam bolo publikované.

Vyhraj auto na golfe

Na turnaji ABSOLUT GOLF CUP 2008 sa dá vyhrať auto! Táto golfová túra sa skladá zo 6 jednodňových golfových turnajov, kde posledné dva sa budú hrať ako finálový dvojturnaj – každý z nich samostatne bodovaný. Do finálového turnaja sa môžu golfisti kvalifikovať na základe dosiahnutých výsledkov z prvých 4 turnajov.

Turnaje sa odohrajú na ihriskách v Maďarsku, Česku, Rakúsku a Slovensku. Turnaje sú aj na úpravu HCP. Na turnaji môže štartovať iba 80 hráčov a bude mať najmä športový charakter. Na každom turnaji budú min. 4 rozhodcovia a bude sa veľmi dbať na striktné dodržiavanie pravidiel.

Kalendár turnajov ABSOLUT GOLF CUP Tour 2008

16.5.2008 - piatok ...... Birdland golf course / Bük Maďarsko
13.6.2008 - piatok ...... Adamstal Rakúsko
18.7.2008 - piatok ...... Ropice golf course Česká republika
08.8.2008 - piatok ...... Kaskáda Brno Česká republika

finálový dvojturnaj:
09.10.2008 – štvrtok .... Black Stork Veľká Lomnica
10.10.2008 – piatok ... Black Stork Veľká Lomnica

Okrem vecných cien pre víťazov jednotlivých turnajov a aj celej túry si každý golfista môže zahrať aj o špeciálnu cenu... na každom turnaji bude určená jedna jamka kde môžete vyhrať osobný automobil ak sa vám podarí zahrať Hole-in-one. Výhra je osobný automobil MAZDA MX 5 hardtop.

nedeľa 15. júna 2008

Golf Rajec

Tak od júna máme na Slovensku nový golfový klub. Je ním club Golf Park Rajec.
To je vynikajúva správa nielen pre Žilinský kraj a golfistov tam bývajúcich.

Takže čo nám golf rezort Rajec ponúka?

Momentálne sa jedná o 9 jamkové ihrisko zasadené do nádhernej krajiny s prírodnými vodnými plochami. Toto ihrisko má par 31 a dĺžku 1979 metrov o celkovej rozlohe 13 hektárov.


V súčasnosti je vo výstavbe aj 18 jamkové majstrovské ihrisko a sprírodným 11ha jazerom.

Okrem toho si tu budete môcť kúpiť aj nejakú nehnuteľnosť priamo v rezorte golfového ihriska. Vybrať si môžete zo 46 rodinných domov, 26 apartmánových domov, prípadne navštíviť 4 hviezdičkový kongresový welness hotel.

Viac info o tomto rezorte tu.

štvrtok 12. júna 2008

Golfová škola

Tento týžden sa začal vynikajúci seriál na programe Galaxie sport, ktorý sa volá Golfová akademie Kunětická hora.

Je to vynikajúci program pre začiatočníkov na to aby sa oboznámili s golfovými pravidlami, golfovou etiketou, naučili sa úderi palicami atď - škola golfu ktorú uvádza Marek Eben.

O praktické ukážky sa stará golfový profesionál Simon Holmes.

Ak sa chcete niečo o golfe dozvedie tak si tento seriál nenechajte ujsť.
Vysiela sa na už spomínanom programe Galaxie sport a to vždy v utorok a štvrtok o 18.00 a reprízuje sa v ten istý deň o 23.10 hodine.

Golf Hra

Čím je hra nazývaná golf taká príťažlivá, že sa jej vo svete venujú milióny ľudí a postupne rastie na popularite aj u nás?

golf je prístupný pre všetky vekové kategórie, pretože nekladie veľké nároky na fyzickú kondíciu, alebo pravidelný tréning. Samozrejme ako ho nechcete hrať profesionálne. Ale aj v profesionálnom golfe sa dá hrať aj 50ky, prípadne v kategórii seniorov aj dlhšie. Takže v podstate stať sa golfovým profesionálom sa môžete stať v akomkoľvek veku, pod podmienkou, že golfu venujete niekoľko rokov tréningu a budete mať aj trochu talent.

Ale späť k téme. Pre rekreačných golfistov je príťažlivý aj tým, že umožňuje hrať rôznym vekovým kategóriám spolu a vďaka systému hendicapov aj to aby ste si zasúťažili aj s hráčom, ktorý je výkonnostne niekde inde ako vy. Toto vám neumožní žiadny iný šport.


Ďalším plusom je to, že sa jedná o zdravý šport. Hráč sa neustále pohybuje na vzduchu, chodí po mäkučkých zelených trávnikoch, je v prírode, čo mu umožňuje maximálne relaxovať.

Hrať sa dá za každého počasia.

Pri hre golfu sa dajú nadväzovať nové kontakty a priateľstvá, no a pre podnikateľov je to výborný spôsob ako si spestriť obchodné rokovanie a uzavrieť nové zmluvy či obchody.

Jednoducho, golf si dokáže veľmi rýchlo človeka získať, pretože poskytuje relax pre telo aj dušu a pre mnohých sa stáva životnou láskou.

Golfový blog

Toto prvý uvítací príspevok v mojom novom golfovom blogu.
Prečo blog o golfe?

Nuž, pretože si myslím, že na Slovensku je veľmi málo informácií o golfe a možnostiach okolo neho. Teda, informácie sa dajú nájsť, ale nie na jednom mieste.
Musíte preskákať množstvo stránok aby ste našli čo potrebujete.
Viem to, pretože som nedávno sám začal hrať golf a tak som potreboval nájsť množstvo informácií o golfových pravidlách, o tom ako sa počíta hrací hendicap, o golfových turnajoch, alebo o golfových ihriskách na Slovensku či v okolitých krajinách ako sú Čechy, Maďarsko, Rakúsko a pod.

Taktiež som potreboval golfovú výstroj - vybavenie. No a nechcelo sa mi kupovať hneď to najdrahšie. A našiel som aj 70-85% zľavy.

Tak som si povedal, že skúsim spraviť takýto blog, kde budem postupne pridávať užitočné informácie pre začínajúcich golfistov a možno aj pre tých viac pokročilých.

Dúfam, že si tu nájdete to svoje.