štvrtok 12. júna 2008

Golf Hra

Čím je hra nazývaná golf taká príťažlivá, že sa jej vo svete venujú milióny ľudí a postupne rastie na popularite aj u nás?

golf je prístupný pre všetky vekové kategórie, pretože nekladie veľké nároky na fyzickú kondíciu, alebo pravidelný tréning. Samozrejme ako ho nechcete hrať profesionálne. Ale aj v profesionálnom golfe sa dá hrať aj 50ky, prípadne v kategórii seniorov aj dlhšie. Takže v podstate stať sa golfovým profesionálom sa môžete stať v akomkoľvek veku, pod podmienkou, že golfu venujete niekoľko rokov tréningu a budete mať aj trochu talent.

Ale späť k téme. Pre rekreačných golfistov je príťažlivý aj tým, že umožňuje hrať rôznym vekovým kategóriám spolu a vďaka systému hendicapov aj to aby ste si zasúťažili aj s hráčom, ktorý je výkonnostne niekde inde ako vy. Toto vám neumožní žiadny iný šport.


Ďalším plusom je to, že sa jedná o zdravý šport. Hráč sa neustále pohybuje na vzduchu, chodí po mäkučkých zelených trávnikoch, je v prírode, čo mu umožňuje maximálne relaxovať.

Hrať sa dá za každého počasia.

Pri hre golfu sa dajú nadväzovať nové kontakty a priateľstvá, no a pre podnikateľov je to výborný spôsob ako si spestriť obchodné rokovanie a uzavrieť nové zmluvy či obchody.

Jednoducho, golf si dokáže veľmi rýchlo človeka získať, pretože poskytuje relax pre telo aj dušu a pre mnohých sa stáva životnou láskou.