štvrtok 31. marca 2011

Czech Golf Open 2010 v Čeladné prerobil 62 miliónov korún

Najväčší turnaj minuloročnej sezóny European PGA Tour, Czech Golf Open v Čeladnej 2010 prerobil 62 milónov korún. Prekvapivú skutočnosť uviedol v rozhovore pre golf.idnes.cz majiteľ golfového ihriska v Čeladnej Stanislav Pros ako odpoveď na otázku, prečo sa rozišiel s manažérom Alexom Flanagan. Flanagan bol predsedom predstavenstva akciovky Quirit Alfa, promotéra Czech Golf Open. Vlastníkmi sú Stanislav Pros a Aleš Buksa.

Alex Flanagan totiž bezprostredne po turnaji ubezpečoval v rozhovore pre Golf.cz: "... druhý ročník Czech Open sa veľmi podaril ... všetko dopadlo, ako sme si predstavovali ..."




Stanislav Pros uvádza pre golf.idnes "ubezpečoval ma, že je všetko finančne pokryté, že nebude žiadna strata ... skutočný výsledok? Mínus 62 miliónov. S pánom Buksou sme museli vziať tieto peniaze zo svojho, aby sme vôbec zachránili život spoločnosti. "

Uvedené ekonomické skutočnosti majú jeden dôsledok. Nadzvihujú obočie nad životnosťou troch, pre nás významných tohtoročných turnajov. Spoločnosť Quirit Alfa je okrem turnaja mužskej European Tour na Čeladné tiež promotérom dvoch ženských turnajov Ladies European Tour (LET): májového Ladies Slovak Open na slovenských Taloch a augustového Prague Golf Masters v Prahe Zbraslavi. K turnajom teda možné priložiť otáznik. O tom pražskom už presakujú správy, že sa konať nebude.

Lacný golf