štvrtok 31. marca 2011

Czech Golf Open 2010 v Čeladné prerobil 62 miliónov korún

Najväčší turnaj minuloročnej sezóny European PGA Tour, Czech Golf Open v Čeladnej 2010 prerobil 62 milónov korún. Prekvapivú skutočnosť uviedol v rozhovore pre golf.idnes.cz majiteľ golfového ihriska v Čeladnej Stanislav Pros ako odpoveď na otázku, prečo sa rozišiel s manažérom Alexom Flanagan. Flanagan bol predsedom predstavenstva akciovky Quirit Alfa, promotéra Czech Golf Open. Vlastníkmi sú Stanislav Pros a Aleš Buksa.

Alex Flanagan totiž bezprostredne po turnaji ubezpečoval v rozhovore pre Golf.cz: "... druhý ročník Czech Open sa veľmi podaril ... všetko dopadlo, ako sme si predstavovali ..."




Stanislav Pros uvádza pre golf.idnes "ubezpečoval ma, že je všetko finančne pokryté, že nebude žiadna strata ... skutočný výsledok? Mínus 62 miliónov. S pánom Buksou sme museli vziať tieto peniaze zo svojho, aby sme vôbec zachránili život spoločnosti. "

Uvedené ekonomické skutočnosti majú jeden dôsledok. Nadzvihujú obočie nad životnosťou troch, pre nás významných tohtoročných turnajov. Spoločnosť Quirit Alfa je okrem turnaja mužskej European Tour na Čeladné tiež promotérom dvoch ženských turnajov Ladies European Tour (LET): májového Ladies Slovak Open na slovenských Taloch a augustového Prague Golf Masters v Prahe Zbraslavi. K turnajom teda možné priložiť otáznik. O tom pražskom už presakujú správy, že sa konať nebude.

Lacný golf

nedeľa 20. marca 2011

Tiger a bývalá manželka budú bývať blízko seba

Bývalá manželka Tigera Woodsa, Elin Nordegren, zaplatila 12,2 milióna dolárov za nový dom v Seminole Landing blízkosti North Palm Beach na Floride. Informoval o tom denník Palm Beach Post.

Tridsaťročná Nordegren je pripravená sa s deťmi do domu nasťahovať v najbližších týždňoch.

Podľa tamojšej realitnej kancelárie sa jedná o dvojpodlažný dom s rozlohou 1600 metrov štvorcových, ktorý bol postavený roku 1932 a v ktorom je celkovo osem kúpeľní.
Nordegren bude údajne ročne platiť 300,000 ako daň z nehnuteľnosti.

Minulý mesiac oznámil svoje sťahovanie aj Tiger Woods. Ktorý sa uchýli do domova v Jupiter, tiež na Floride. Dom nechal celý zrenovovať a teraz zahŕňa aj súkromný driving range s priestormi na tréning krátkej hry. Oba pozemky sú od seba vzdialené len 16 kilometrov.

štvrtok 10. marca 2011

Caddy zatknutý na ihrisku


Toto ešte golf nezažil. Jeden z Caddies, ktorý pracoval na Honda Classic, bol zatknutý priamo na ihrisku, potom, čo sa svojim hráčom dokončil turnajove kolo na PGA Tour.

Americký nováčik tour Hunter Haas prišiel bizarne o caddieho. Nosič jeho bagu David Streza bol zatknutý priamo na ihrisku PGA National v Palm Beach Gardens.

Polícia si prišla pre caddieho v priebehu druhého kola, ale nechala sa uhovoriť usporiadateľovi, aby zasiahla až potom, čo caddie s hráčom dokončí osemnásť jamiek, a to is ohľadom na ďalšie goflisty vo flight a na ihrisku vôbec.

Čo sa stalo?

Haasov caddie mal predtým problémy so zákonom a bol na slobode podmienečne, lenže podmienky trestu porušil, takže musel späť do väzenia. Toľko strohá informácie od polície.

"Môj caddie mal zrejme istý problém, ktorý sa tiahne z minulého roka. Pravdepodobne vedel, že sa o to musia postarať, čo ale neurobil," komentoval neobvyklú situáciu Hunter Haas.

Cez víkend namiesto pôvodného caddieho zaskočil ako náhradník Joey Damiano, ktorý predtým nosil bag Vijaya Singha,

Hunter Haas sa aj napriek nevídaným problémom delil na Honda Classic o 14. miesto s celkovým skóre even par a zarobil 102 600 dolárov. Turnaj vyhral Rory Sabbatini s -9, na 36. mieste skončil Alex Čejka s +5.

utorok 8. marca 2011

Hraj Golf a zbieraj body

V sezóne 2011 prichádza Golf Club Ostravice opäť s niečím novým, čo iste ocenia tí, ktorí si obľúbili toto ihrisko. Verných golfistov tento rok odmenia Greenfee zadarmo! Je to jednoduché, za každú hru dostanete body, podľa nižšie uvedeného bodového systému:

* 1 (jeden) bod za každé kúpené green fee - 9 jamiek
* 2 (dva) body za každé kúpené green fee - 18 jamiek

Za body, čerpáte tieto odmeny:

* 6 bodov: Greenfee - 9jamek, využitie PO-ŠT
* 8 bodov: Greenfee - 18jamek, využitie PO-ŠT
* 10 bodov: Greenfee - 9jamek, využitie PO-NE
* 12 bodov: Greenfee - 18jamek, využitie PO-NE

Neváhajte preto a hneď pri prvej hre si na recepcii klubu vyžiadajte vernostnú kartu a začnite zbierať body. Prvých 100 hráčov, ktorí budú u nás čerpať body, dostane darček!

Podmienky:

* Vernostná karta a body sú platné iba v kalendárnom roku 2011.
* Vernostná karta musí byť predložená v čase obstarania green fee, za účelom nadobudnutia bodov.
* Vernostná karta a body sú neprenosné na iné osoby.
* Nevyužité body zanikajú 31/12/2011.
* Platí iba pre green fee zakúpené na recepcii golfového klubu, bez zohľadnenia akýchkoľvek zliav (mimo recipročných). Body nemožno započítať za turnajová green fee a predplatené vouchery.