streda 24. septembra 2008

Wedge

Golfové palice označované ako wedge.


Sú to v podstate železá, ale taktiež sú označované ako špeciálne palice a to vďaka svojmu veľkému loftu (sklonu hlavy palice) a vďaka svojemu špeciálnemu určeniu.



Poznáme tieto druhy wedges (wedžiek):

Pitching wedge - PW - loft 45-50°
Gap wedge - GW - loft 50-54°
Sand wedge - SW - loft 54-58°
Lob wedge - loft 58-64°


Nike Wedge SV Tour Black Satin - 3490,- Sk


Na čo sa ktorá používa?

Pitching wedge sa používa na priblíženie na green. Má najnižší loft a preto bude dráha letu loptičky najnižšia s väčším dobehom.
Sand wedge sa používa na vyhranie loptičky s pieskového bunkeru.
Lob wedge má najvyšší loft a preto bude loptička letieť strmo hore a vysoko s následným skoro kolmým dopadom loptičky s minimálnym alebo žiadnym dobehom. To je výhodné keď potrebujete hrať cez nejakú prekážku, alebo cez bunker na green, kde je vlajka jamky blízko za bunkerom a nemáte priestor na dobeh loptičky. Taktiež sa s lob wedge dajú generovať backspiny. Ak vám často loptička prebehne vďaka dobehu green, tak je lob wedge pre vás to pravé.
Gap wedge vyplňuje medzeru ( čo sa týka loftu) medzi PW a SW.

sobota 20. septembra 2008

Royal golf resort Velky Biel

Royal golf resort Velky biel - golfový raj pri diaľnici.
Luxusnú golfovú dedinu na rozlohe vyše 321 hektárov majú začať stavať kúsok od Bratislavy a to na zelenej lúke pri malej obci Veľký Biel. Predpokladané náklady by mali byť od 5 do 5,5 miliardy korún. Výstavbu plánuje firma Ciridis riadená finančník Miroslavom Gumanom. Zástupcom investora je aj hokejista Miroslav Šatan a jeho brat.

Golfový rezort by mal byť hotový do roku 2012 a má mať tri 9 jamkové ihriská.

Zóna bude mať aj vyše 400 rodinných a 7 bytových domov, 20 polyfunkčných objektov, ale taktiež vlastné školy, poštu, policajnú stanicu a kaplnku. Ďalej sa tu budú nachádzať reštaurácie, obchody, bary, vinárne, kongresové centrá, štúdiá krásy, sauny, masáže, solárium a podobne. Dominantou má byť luxusný 5-hviezdičkový hotel s nádvorím, ktoré bude prepojené s protiľahlým golfovým klubom a veľkým parkoviskom.

Zóna bude oplotená a monitorovaná bezpečnostnou službou.

Reklama:
Darčeková poukážka na nákup v online golfovom obchode